Web-Tapu ile tapu işlemleri kolaylaşıyor

Tapu ve Kadastro Samsun Bölge Müdürü Hasan Özalban, tapu sahiplerinin taşınmazlarını tapu müdürlüklerine gitmeden internet üzerinden yapabilecekleri “Web-Tapu” sistemi hakkında bilgi verdi.

12 Ocak 2018 Cuma 12:01
Web-Tapu ile tapu işlemleri kolaylaşıyor

Haber Linki – Bu uygulamanın tapu işlemlerinde kolaylıkların sağlayacağını belirten Tapu ve Kadastro Samsun Bölge Müdürü Hasan Özalban, “Sisteme www.tkgm.gov.tr adresi üzerinden ‘web tapu işlemleri’ sekmesi kullanılarak giriş yapılabilir. Giriş yapıldıktan sonra açılan ekranda ‘web başvuru’ tıklanarak kimlik doğrulama sistemine giriş yapılacak ekran açılır. Yönlendirilen kimlik doğrulama sistemi ekranında T.C. Kimlik No ve e-Devlet şifresi girişi yapılmak sureti ile ‘sisteme giriş yap’ tıklanarak sisteme giriş yapılacaktır” dedi.

Web-Tapu ile birlikte gelen yenilikler hakkında bilgi veren Özalban, “E-devlet üzerinden web tapu sistemimiz ile tapu malikleri kendi bilgilerini görebilir, başkasına incelemesi için yetki verebilir. Yine vatandaş tapu dairesine gelmeden internetten işlem başvurusu yapabilir. Gerekli belgeleri internetten Tapu Müdürlüğüne gönderebilir. Böylece vatandaş son aşamaya kadar işlemlerini bitirmiş olur. Tapu Müdürlüklerince de web tapudan gelen bilgiler ilgili memurluklara havale edilir. Memur tarafından gerekli aşamalar tamamlandıktan sonra ilgilisine tapu harcı, döner sermaye hizmet bedeli ve işlemin tamamlanması için imza tarihi ve saati SMS ile gönderilir. Vatandaş, gerekli ödemelerini elektronik ortamda yaparak, belirlenen saatte tapu müdürlüğüne giderek işlemi tamamlar. Ayrıca web-tapu ile vatandaşlar, bizzat gelmeden taşınmazlarına işlem yapılmamasına yönelik beyan tesis eder veya kaldırabilir. Böylece sahtecilik girişimlerine karşı önemli bir tedbir alınmış olmaktadır” diye konuştu.

Son Güncelleme: 12.01.2018 12:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.