Yabancı uyruklu vatandaş Samsun'a yatırım yaptı!

2018’in ilk üç ayında Samsun’da toplam 119 yabancı uyruklu vatandaş gayrimenkul aldı.

13 Nisan 2018 Cuma 16:27
Yabancı uyruklu vatandaş Samsun'a yatırım yaptı!

2018’in ilk üç ayında Samsun’da toplam 119 yabancı uyruklu vatandaş gayrimenkul aldı. En fazla gayrimenkulü 99 Irak vatandaşı aldı.

Türkiye’nin büyüyen ve gelişen bir ülke olması yabancıların ilgisini çekiyor. Son yıllarda yabancılara gayrimenkul satışlarında artışlar yaşanırken, Samsun da Karadeniz’de en fazla tercih edilen illerden bir olma özelliğini taşıyor. 13 ülkeden 119 yabancı uyruklu vatandaş Samsun ve ilçelerinden gayrimenkul alımında bulunurken, en fazla gayrimenkulü Iraklılar aldı.

Gayrimenkul alan diğer ülke vatandaşları hakkında bilgi veren Tapu ve Kadastro Samsun Bölge Müdürü Hasan Özalban, ilk üç ayda Almanya 4, Amerika Birleşik Devletleri 3, Azerbaycan 3, Ürdün 2, Avusturya 1, Birleşik Arap Emirlikleri 1, Bosna Hersek 1, İran 1, Kazakistan 1, Kırgızistan 1, Türkmenistan 1, Yeni Zelanda 1, Irak uyruklu vatandaşların ise 99 gayrimenkul aldığını belirtti.

Son Güncelleme: 13.04.2018 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.