Yasa çıktı ama uygulayan yok!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Zeki Acar, Türkiye genelinde yer alan 141 ovanın korunması için çıkarılan kanunun uygulanmadığını söyledi.

05 Ocak 2018 Cuma 11:27
Yasa çıktı ama uygulayan yok!

Haber Linki - Ovalardaki tarım arazilerini her geçen yıl kaybettiklerini belirten Samsun OMÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Zeki Acar, “Son 10 yılda Türkiye'de tarım topraklarının kaybı oranı yüzde 10.6'larda iken, Samsun'un tarım toprak kaybı yüzde 17.8'lerde” dedi.

BEKLENTİMİZ YASALARIN UYGULAMAYA GEÇMESİ

Türkiye genelinde 141 ovanın koruma altına alınması için yasa çıkarıldığını, fakat çıkan yasaların uygulanmadığının altını çizen Prof.Dr. Acar, “Çarşamba ve Bafra ovalarının korunmasına yönelik yasalar çıktı, ama uygulama konusunda herhangi bir gelişme yok. Beklentilerimiz çıkartılan yasaların bir an evvel uygulamaya geçmesi yönünde. Ovalar verimli ve üretken ovalar bu yerler kaybedildiği zaman bir daha geri dönüşü yok. Bu ovaların mutlaka korunması gerekiyor. Zaten çıkartılan yasaların gerekçesi de buydu. Ama henüz uygulamada bir şey görmedik” diye konuştu.

Son Güncelleme: 05.01.2018 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.