YEDAŞ'ta atama

YEDAŞ’ta Dağıtım Operasyonları Koordinatörü olarak görev yapan Akın Şahin, Dağıtım Direktörü ve Genel Müdür Vekili olarak atandı. 

08 Şubat 2018 Perşembe 12:40
YEDAŞ'ta atama

Elektrik dağıtım şebekesinin geliştirilmesi, güçlendirilmesi, teknolojik uygulamaların entegrasyonu amacıyla müşteri teknik hizmetleri, şebeke yönetim ve dağıtım teknolojileri ve optimizasyonu süreçlerini yöneten Akın Şahin, görevi 1 Şubat’ta Rıdvan Aktürk’ten devraldı.

YEDAŞ’ta Dağıtım Direktörü ve Genel Müdür Vekili olarak atanan Akın Şahin, göreve başladığı ilk günden itibaren yenilikçi ve müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımla elektrik dağıtım kalitesini artıracak nitelikte çalışmalara öncülük etti. 
Şebekenin uzaktan yönetilmesi, izleme sistemlerinden gelen verilerin birbirleriyle ilişkilendirilerek anında analiz edilmesi ve sahaya hızlı müdahale amacıyla Şebeke Yönetim Merkezleri kurulmasına liderlik etti. Dünyada ve Türkiye'de ilk ve tek olan, yurt dışında da büyük beğeni toplayan 'Alçak Gerilim Şebeke İzleme Sistemi’nin geliştirilmesi ve teknolojinin saha süreçlerine uygulanması amacıyla Mobil İş Gücü Yönetimi gibi önemli projelerin hayata geçirilme sürecini yönetti. 
Akın Şahin, kaliteyi, teknolojik gelişmeleri ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan, Çalık deneyimi, enerjisi ve gücü ile misyon ve vizyonuna uygun şekilde, başarılı bir noktaya taşınan YEDAŞ bayrağını daha ileriye taşımak için aynı hızla ilerlemeye devam edeceklerini belirtti. 
Şahin, eğitimini Fırat Üniversitesi Elektrik Mühendisliği alanında tamamladı. Kamu döneminde ve özelleştirme sonrasında Türkiye’nin önde gelen elektrik dağıtım firmasında 36 yılı aşkın süredir yöneticilik deneyiminden sonra 2016 yılında YEDAŞ ailesine katılmıştı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.