Sivas'ta 500 yıllık ağacın içinden çıkan hayvan fosili şaşırttı

Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Kavakderesi köyünde kesilen 500 yıllık ardıç ağacının içerisinden çıkan hayvan fosilini bulanlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

20 Eylül 2017 Çarşamba 17:55
Sivas'ta 500 yıllık ağacın içinden çıkan hayvan fosili şaşırttı

İlçeye bağlı Kavakderesi odunculuk yapan 37 yaşındaki Kaya Kılıç, eski bir ahırda kalas olarak kullanılan ağaçları kamyonete yükleyerek ilçeye getirdi. Köyden getirdikleri ağaçların kesme işlemini yaptığı sırada Kılıç yaklaşık 7 metre uzunluğunda bir ton ağırlığındaki 500 yıllık ardıç ağacının içerisinde oyulmuş bir yuva fark etti. Yuvaya bakan Kılıç, hangi canlıya ait olduğu bir türlü anlaşılamayan bir fosil gördü. Sıçanla, fare benzeri olan hayvanı görünce Kılıç şaşkınlığını gizlemeyemedi.

Köyde büyük bir ardıç ağacı kestiğini söyleyen Kılıç, "Ağacı kestim. Bu hayvan ağacın içerisinde duruyordu. Bende günümüzdeki canlılara benzetemedim. Farklı bir canlıya benziyordu. Bende aldım getirdim. Ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz" dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.