AK Parti Samsun İl Başkanı Göksel: “İstifam istense söylerdim, düğünü beklemezdim”

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, ‘istifa ettiği’ haberlerinin asılsız olduğunu belirterek, “Genel Merkez hiçbir il başkanına, ‘sizinle devam ediyoruz’ demedi. Sadece 12 il başkanına ‘Sizinle devam etmiyoruz’ diye bildirdi” dedi. 

29 Ağustos 2017 Salı 17:31
AK Parti Samsun İl Başkanı Göksel: “İstifam istense söylerdim, düğünü beklemezdim”

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, teşkilat binasında seçimleri ve adayları belli olan ilçeleri bildirmek için basın toplantısı gerçekleştirdi. Göksel, AK Parti ilçe kongrelerinde tek aday olarak mevcut başkanlar Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy, Havza İlçe Başkanı Selahattin Özdemir, Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, Terme İlçe Başkanı Ali Kılıç, Salıpazarı İlçe Başkanı İsmail Yaman ile yola devam edileceklerini ifade ederek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“Kimse kimseyi karalayarak bir yere gelmek istemesin”
Bazı adayların teşkilat üyelerini ya da mevcut başkanları karalayarak göreve gelmek istediğini vurgulayan Muharrem Göksel, “Kongreler döneminde bizim en önemli gördüğümüz husus; bizim birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirip, geliştirip önümüzdeki 2019 sürecine teşkilatlarımızı hazırlamaktır. Biz de basından ve bazı yerlerden görüyoruz. İl, ilçe başkanlığına adaylıklar açıklanıyor. Aslında bu bizi hiç rahatsız etmiyor. ‘Bu adaylar niye açıklanıyor? Neden kendilerini lanse ediyorlar’ diye bir rahatsızlığımız yok. Çünkü biz neyin ne olduğunu biliyoruz. Gazetelerde yazılanların ne manaya geldiğini ve neyin ima edildiğini biliyoruz. Şu anda 5 ilçenin adaylarıyla beraber devam etmesine karar verdik. Aynı şekilde diğer ilçe ve illerde de sistem devam edecek. Yük almak isteyen, bu davaya hizmet etmek isteyen herkes, ‘Ben bu davaya adayım’ diye çıkabilir. Gayet de normaldir. Biz bunu yadırgamıyoruz. Ama herhangi bir ilçe başkanımızı karalayarak veya yönetimdeki arkadaşları lekeleyerek, ‘Ben adayım’ diyorsa biz bunun karşısında dururuz. Bu parti kuruldu kurulalı, AK Parti’ye bir nebze daha faydası olmuş teşkilat mensubunun hakkını, hukukunu korumakla mükellefiz” diye konuştu.

“İstifam istenirse o gün açıklama yaparım”
İstifa ettiği haberlerinin gerçek olmadığının altını çizen Göksel, şunları söyledi: “Arkadaşlarımızı karalayarak ne ilçe başkanı olunabilir ne ilçe yönetim kurulu üyesi olunabilir ne mahalle başkanı olunabilir ne de herhangi bir şey olunabilir. Biz kendi prensiplerimiz doğrultusunda, partimize yakışır bir şekilde ne talep ediyorsak, bunları talep edebiliriz. Bunda bir sakınca görmüyorum. Ama herhangi birini karalayarak, lekeleyerek onun yerine göz dikmiş adam varsa da onu bu partide barındırmayız. Bizde her şey açık ve şeffaf. Hiçbir şeyi kapalı kapılar arkasında yapmadık. Hepsini ilanlarla yaptık. Onu dahi, ‘Delege seçimlerinden haberimiz olmadı’ gibi sesler duyduk. Bunlar da hoş şeyler değildi. Bir koltuğa herkes talip olabilir. Bu talip olma şekli beni rahatsız etti. İl ve ilçe başkanlığına adaylığını açıklamanın hiçbir faydası veya karşılığı yok. Genel Merkez, ‘Ben Samsun’da Muharrem Göksel ile devam etmek istemiyorum’ derse bu adaylıkların karşılığı olabilir. Şu anda böyle bir durum yok. Benim istifa ettiğim, düğünden sonra istifayı açıklayacağım konuşuldu. Böyle bir istifa yok. ‘Ben istifa dilekçemi yazacağım, düğünden sonra açıklayacağım’ demişim. Buna neden gerek duyayım. Bu işler bana kişiliksiz geliyor. Eğer benim istifamı isteselerdi, ben hemen o gün gelirim, basın açıklamasıyla bunu bildiririm. Artık AK Parti Samsun İl Başkanı değilim derim. Düğünümle istifamın ne alakası var. Genel Merkez hiçbir il başkanına ‘sizinle devam ediyoruz’ demedi. Sadece 12 il başkanına ‘Sizinle devam etmiyoruz’ dedi.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.