Samsunspor kongresi çoğunluk sağlanamadığından ertelendi

Samsunspor Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu, yeterli üye çoğunluğu sağlanamadığı için 28 Aralık tarihine ertelendi.

20 Aralık 2017 Çarşamba 17:38
Samsunspor kongresi çoğunluk sağlanamadığından ertelendi

TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor’da Erkurt Tutu başkanlığındaki yönetim kurulu, 5 Aralık’ta olağanüstü seçimli genel kurul kararı almıştı. Başkan Tutu, yeni yapılacak seçimlerde aday olamayacaklarını açıklamasından sonra çoğunluğa bakılarak yapılacak olan genel kurulun ilki bugün yapıldı. Kongreye üyeler ilgi göstermezken, boş salonlu kongre 28 Aralık Perşembe gününe ertelendi.

Kongre hakkında bilgiler veren Samsunspor Kulübü Genel Müdürü Metin Koçer, “Samsunspor Yönetim Kurulu 5 Aralık’ta olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldı. Tüzüğe göre bu tarihten 15 gün sonra genel kurulun yapılması gerekiyordu. Bunu basın ve mesaj yoluyla üyelerimize ilettik. Çoğunluğa bakılarak yapılacak olan ilk kongre için bugün Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde icra ettik. Kongre için yeterli çoğunluğu sağlayamadık. Toplam 874 üyemiz bulunuyor. 874 üyenin yarısından 1 fazlasının toplanmasıyla kongreyi yapabilecektik. Yani en az 438 üyenin burada olması gerekiyordu. Bugün ise bu sayının 4’te 1’i kadar çoğunluk ancak toplanabildi. Durum böyle olunca belli bir süre bekleyip, tutanak tutup, buradan ayrılacağız. 2. kongre ise 28 Aralık Perşembe günü yine burada yapılacak. 2. kongrede çoğunluğa bakılmaksızın, yönetim ve denetim kurulu mevcudunun 2 katından 1 fazlasıyla toplanmamız yeterli olacak” dedi.
Kulübün eski futbolcularından Celil Sağır ve eski hocalar ise kulübe üye olma konusunda sıkıntı çektiklerini, başkan olmak için üyeliğin kolaylaştırılması gerektiğini söylediler.
Samsunspor’un ertelenen kongresi 28 Aralık’ta çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.