Samsunspor Kulüp Başkanı Tutu, "1 gram verim alamadık"

Samsunspor'da Kulüp Başkanı Erkurt Tutu, yabancı oyuncuları sert bir dile geliştirerek, "1 gram verim vermediler" dedi.

26 Aralık 2017 Salı 13:00
Samsunspor Kulüp Başkanı Tutu, "1 gram verim alamadık"

Samsunspor Kulüp Başkanı Tutu, 28 Aralık Perşembe günü yapılacak olağanüstü genel kurul öncesinde samimi açıklamalarda bulundu.

Kesinlikle aday olmayı düşünmediğini dile getine Tutu, Samsunspor'un sorunlarını çözecek yönetimin iş başına gelmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu, ancak seçime 2 gün kalmasına rağmen halen aday çıkmaması nedeniyle üzüldüğünü aktardı. 

Görevde olduğu 3 yıl boyuca sürekli hakaretlere uğradığını kaybeden Tutu, "Bundan sonra yasal yollardan hakkımı arayacağım. Bana ve aileme hakaret eden 7 kişi hakkında geçtiğimiz gün suç durusunda bulundum. Önümüzdeki süreçte yine hakaret eden olursa yargıya gideceğim." dedi.

- "Yabancı oyuncuların takıma 1 gram verimi olmadı"

Sezona Süper Lig'e çıkma hedefi ile başladıkları ve bu heedf doğrultusunda teknik direktör Alpay Özalan'ın isteği oyuncuları aldıklarını aktaran Tutu, şöyle devam etti:

"Bu sezon dedik ki, 'bu sene o sene olacak'. Bu kadro ona taşıyacak bir kadrodur. Evet yabancı transfer konusunda istediğimiz sonucu alamadık. Gerçekten hepimiz biliyoruz yabancı oyunculardan gerekli katkıyı alamadığımız için sportif anlamda başarısız olduk. Yabancı oyuncuların takıma 1 gram katkısı olmadı. Çok şeyler beklediğimiz Muhammad Larbi ise sezon başında sakatladı. Davy Angan aynı şekilde o da sakatlandı ve iyileştikten sonra bir türlü istediğimiz seviyeye gelmedi. Jonhattan Ayite, John Chibuike ve kaleci Michalis Sifakis herkesin bildiği oyuncular. Ayrıca Georgios Samaras'da öyle. Alpay hoca bize Samaras'ı 'ben 1 ayda hazırlarım' dedi. Ama ne yazık ki hiç birinden verim alamadık."

- Takımın ekonomik durumu

Mevcut yapıyı düzeltmek için çok ciddi borçlar ödediklerini aktara Tutu, "Hani Samsunspor yönetilebilir duruma getirilmişti’ diye eleştiriler var. Bugün 5.5 ile 6 milyon civarında icralık dosya var. Eski Kulüp Başkanı Kazım Yılmaz'ın 20 milyonun üzerinde alacağı varken bugün 9 milyon liraya düşmüş. Onun yanında transfer yasağı ilk sene 10 milyona çözülmüşken ikinci sene 5 milyona çözülmüş bugün 1.5 milyona çözülecek. Demek ki borç azalmış ki bu rakamlar buralara gelmiş. Biz bunların yönetilebilir hale geldiğini söylüyoruz. Bizim futbolcuya hiç para ödemediğimiz söyleniyor. Bizim tüm takımın bütçesi 12 milyon lira diyelim. Bunun peşinatı da 3 milyon sayalım. Biz bu 3 milyon lirayı ödemişiz. Geçen seneden alacağı olan sadece 3 oyuncu var. Temmuz ayından bu yana 12 milyon 655 lira borçlara ödemişiz. Bu paranın 9 milyon lirası geçmişten gelen futbolcu borcu borçları ve mali kriterler. Şimdi bizim yönetime 'para ödemediler diyebilir misiniz?"

- SGK'tan teşekkür

Tutu, Samsusnpor Kulübü'nün mali yapısı itibariyle örnek teşkil ettiğini ifade ederek, "Her şeyin a'dan z'ye kayıtı var. Biz bunu istemeleri halinde herkese veriyoruz. Bizim ikinci bir defterimiz yok. Geçen gün Sosyal Güvenlik Kurumundan geldiler. Türkiye'de mali yapısı olarak 4-5 kulüpten biri olduğumuz için teşekkür ettiler. Süper Lig, TFF 1. Lig ve 2 Lig’de ki kulüplerin içinde her şeyi usulüne uygun yapan beş kulüpten biri Samsunspor çıktı." şeklinde konuştu.

Tüm oyuncuların alacakları tahsil edemedikleri için federasyona şikayet ettiğini hatırlatan Tutu, "Ocak'ın 2'si ve 8'i arasında süreleri doluyor. Yaklaşık 3 buçuk milyon lira bulunmadığı sürece bu oyuncular serbest kalacak. Biz yönetime talip olanlara bunu anlatmak istedik. Yeni yönetim kurulunun ocak ayı içinde 6 milyon para bulması gerektiğini bilmesi gerekiyor." ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 26.12.2017 13:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ziya KUL 2017-12-26 15:53:23

Başkan kimse kıymetini bilmiyor.Kayyum muhabbeti olunca senden başka kimse olmuyor ortada.Allah senden razı olsun.