Samsunspor’un kongresinde neler yaşandı? İşte detaylar

Samsunspor Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu, aday çıkmaması nedeniyle 6 ay süreyle ertelendi.

29 Aralık 2017 Cuma 09:35
Samsunspor’un kongresinde neler yaşandı? İşte detaylar

Atakum Kültür Merkezi’nde çoğunluğa bakılmaksızın yapılan olağanüstü genel kurulu divan heyetinin oluşturulmasıyla başladı. Genel kurulda ilk olarak faaliyet raporu ve mali raporlar okunarak oy birliği ile kabul edildi.

ALTUNTAŞ’IN SÖZLERİNE BAŞKAN TUTU TEPKİ GÖSTERDİ

Ardından söz alan Samsunspor delegesi İzzet Altuntaş, konuşmasında kongrenin hafta içinde bilerek yapıldığını, bunun da yönetimin şeytanice bir plan olduğnu söyledi. Bu söylemlerinin ardından Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu ayağa kalkarak Altuntaş’a tepki gösterdi. Üyelerin araya girmesiyle tartışma büyümeden önlendi. Daha sonra bazı delegeler arasında da gerginlik yaşandı.

FUTBOLCULARA 4.5 MİLYON BORÇ VAR

Gerginliğin önlenmesinin ardından söz alan Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu, 42 milyon TFF borcu ile aldıkları kulübün şuanda 14 milyon civarında olduğunu belirtti. Tutu, “Yaklaşık 30 milyon olan futbolcu borçları şuanda 6 milyona kadar düştü. TFF’den gelen gelirlerin tamamı temliklere gidiyor. İstediğimiz puanları alsaydık şuanda bu kongre yapılmayacaktı. Bugün kulübün 42 milyon lira borcu var. Ancak acilen mevcut futbolculara 4.5 milyon ve TFF’de kapalı olan transfer tahtasının da açılması için acil 1.5 milyon laraya ihtiyaç var. Biz bunu temin edemeyeceğimiz için aday olmadık. Bizim şeytani planlarımız olmadı. Kötü niyetli kişiler olsaydık denetleme kurulundaki arkadaşları mali müşairlerden oluşturmazdık” dedi.

BAŞKAN TUTU SALONU TERK ETTİ

Konuşması sırasında zaman zaman duygulu anlar yaşayan Başkan Tutu, konuşmasının ardından rahıtsızlanarak genel kurul salonunu terk etti.

ÇINAR’IN ADAYLIĞINI DİVAN KURULU KABUL ETMEDİ

Divan Kurulu, kulüp başkanlığına adaylıklarını açıklayan eski antrenör Mehmet Ali Çınar ile eski futbolcuların üyelikleri bulunmadığı için hazırladıkları yönetim kurulu listesini kabul etmedi.

DİVAN KURULU SEÇİMİ ERTELEDİ

Tartışmaların ardından seçime geçildi. Seçim öncesi söz alan Samsunspor’un eski başkanlarından Hakkı Tomaç, divana ‘uygun ortamda yapılacak yeni ve sağlıklı bir seçime kadar başkan Erkurt Tutu’nun göreve devam etmesi’ talebinde önerge verdi. Divan kurulu da kongrede başkanlığa aday çıkmaması nedeniyle kongredeki seçim maddesini iptal ederek, Tomaç’ın önergesini kabul etti. Buna göre divan kurulu 8. maddede yer alan seçimmaddesini iptal ederek, mevcut yönetimin en geç 6 ay kadar daha görevde kalmasına karar verdi.

ARABOĞLU: “YÖNETİM OLARAK KARAR ALACAĞIZ”

Ertelenen seçimin ardından kısa bir konuşma yapan Samsunspor Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Rüştü Araboğlu, yönetim kurulu ile toplanıp yeni süreç için bir karar alacaklarını söyledi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın da katıldığı ve tartışmaların yaşandığı kongre 4 saat sürdü.

Son Güncelleme: 29.12.2017 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.