İki kafadar otomatik halı yıkama makinesi yaptı

Tokat'tın Reşadiye ilçesinde demir doğrama ustası Cevdet Yakar ve Osman Coşkun, kendi imkanlarıyla otomatik halı yıkama makinesi üretti. 

28 Şubat 2018 Çarşamba 11:22
İki kafadar otomatik halı yıkama makinesi yaptı

Sanayi sitesinde demir doğrama dükkanlarında ustalık yapan iki usta yaklaşık 2 ay süre içerisinde topladıkları malzemelerle otomatik halı yıkama makinesi yaptı. Ürettikleri makineyi satmayı hedeflediklerini belirten iki arkadaş, amaçlarının seri üretim olduğunu söyledi.
Doğrama ustası Cevdet Yakar, "Sanayide otomatik halı yıkama makinesini kısıtlı imkanlarla yaptık. İki ay gibi bir sürede imal ettik. Normalde bir ayda üretebileceğimiz bir makine ama malzeme sıkıntısı çektik. Seri üretim için devletten teşvik bekliyoruz. Şu anda biz kısıtlı imkanlarla yaptık. Amacımız seri üretim yapmaktır" dedi.
Otomatik halı yıkama makinesini yakından inceleyen Reşadiye Kaymakamı Berker Çırak, Cevdet Yakar ve Osman Coşkun'u tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.