'Samsun, bilim ve teknoloji ile şahlanacak'

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda, 30 Ağustos İmam Hatip Ortaokulu ve İlkadım Belediyesi iş birliği ile TÜBİTAK'ın desteğiyle düzenlenen ‘Bilime İlkadım’ şeniliğinde, birçok okul birbirinden ilginç bilim ve sanat ürünlerini sergiledi.

Haberlinki
Haberlinki
28 Eylül 2018 Cuma 14:10

İlkadım Belediyesi öncülüğünde İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 4007 TÜBİTAK Bilim Şenlikleri Destekleme Programı ve İlkadım 30 Ağustos İmam Hatip Ortaokulu işbirliğinde düzenlenen ‘Bilime İlkadım’ şenliği, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Bu cıvıl cıvıl yavrularımızın arasında bulunmaktan çok mutluyuz. Şehrimizde TÜBİTAK destekli böyle bir projenin hayata geçmesi bizler için de çok kıymetli. Biz önümüzdeki günlerde inanıyoruz ki Samsun başta olmak üzere Türkiye, özellikle son dönemlerde yaşanan saldırıların arkasından bunu bir sıçrama tahtasına dönüştürecek ve biz de bunu bu güzel yavrularımızla ve gençlerimizle başaracağız. Biz bugün Samsun'u Türkiye'nin hem milli savunma sistemleri hem de ileri teknoloji ürünleri üretimi konusunda yerli ve milli üretimin merkezi haline getirmenin çabası içerisindeyiz. Biz şehrimizi şaha kaldırmayı hedeflerken, aynı zamanda Türkiye’nin şahlanışına en büyük katkıyı vereceğiz” diye konuştu.

Karaaslan’ın ardından konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise, "Çocuklarımızın ufkunu açacak, halkımızı bilim ile buluşturacak, zeka oyunları, gökyüzü gözlemleri, robotik kodlamalar, atölye çalışmaları, bilim şovları ve sergiler gibi yarışmaların olacağı, içeriği dolu dolu olan şenliğimizde çocukların eğitimi üzerine kıymetli çalışmaları olan çok değerli iki yazarımız, 'Hatice Kübra Tongar ve Şermin Yaşar'ı sizler ile buluşturacağız. Bizim için en değerli en kıymetli yatırım çocuklarımıza olan yatırımdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bir ayakları kendi medeniyetinin değerlerinde sabit olacak şekilde bilimde ilimde çağı yakalamaları, bilime değer katmaları tüm insanlığa faydalı olacak buluşlar yapmaları ülkemizi her alanda göğsümüzü kabartacak şekilde temsil etmeleri bizlerin en önemli övünç kaynağı olacaktır. Bu kapsamda 2 gün sürecek olan şenliğimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Haber: Merve İLHAN

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.