Hasat öncesi pestisit denetimi

Çarşamba Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü personelleri tarafından, üretimi yapılan sebzelerden pestisit izlemesi için numuneler alınıyor.

Haberlinki
Haberlinki
31 Mayıs 2019 Cuma 12:00
Hasat öncesi pestisit denetimi

Tarım ve Orman Bakanlığının sağlıklı ve güvenli gıda üretimi kapsamında, Çarşamba Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü personelleri tarafından, ilçede üretimi yapılan sebzelerden numuneler alınarak pestisit izlemesi yapılıyor. 


İlçe Müdürü Osman Akman konu hakkında yaptığı açıklamasında, “Hasat öncesi ilaç kalıntısı izleme için numuneler alınmaya başlandı. Öncesinde yoğun bir şekilde çiftçilerimizi bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Bu konuda bitki koruma birimi teknik personelimiz yoğun bir performans sergilediler. Umarım bu çalışma çiftçilerimizin üretimlerinde de faydalı olacaktır” dedi. 

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.