Samsun'da palamut bereketi

SAMSUN'da 1 Eylül'de denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçı tezgahları dolup taşmaya başladı. Özellikle palamut balığında yaşanan bolluk, hem vatandaşların hem de balıkçıların yüzünü güldürdü.

Haberlinki
Haberlinki
25 Eylül 2018 Salı 14:53
Samsun'da palamut bereketi

Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından Karadenizli balıkçıların balık avı sürüyor. Özellikle palamut balığında yaşanan bolluk hem vatandaşların hem de balıkçıları sevindirdi. Samsun'da balıkçı tezgahları yeni sezonla birlikte dolup taşarken vatandaşlar da balığa ilgi gösteriyor. 

Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Atıf Malkoç, geçen yıl verimsiz geçen balık sezonunu ardından bu yıl iyi bir şekilde sezona başladıklarını belirterek "Palamutta bir bolluk var. Aslında diğer balıklarda çıkıyor istavrit, çinekop onlarda oldukça çok. Ancak palamutta bolluk olunca vatandaş da diğer balıklardan ziyade palamudu tercih ediyor. Palamuttaki bereket Kasım ayıran kadar devam edecek. Sonra hamsi sezonu başlar. Şuan Karadeniz'de palamut özellikle Zonguldak Ereğli, Rize, Hopa, Trabzon taraflarında yoğun olarak avlanıyor. Genelde palamudun çok olduğu dönemde hamsi az olur. Bu yıl hamsinin de orta seviyede olmasını bekliyoruz. Bunun dışında aslında balıkçılar para kazanamıyor. Girdi maliyetleri çok yükseldi" diye konuştu.

Son Güncelleme: 27.09.2018 08:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.