Samsun Tabip Odası 'Artık Yeter' dedi

Son yıllarda hızla artan sağlık çalışanlarına şiddet olaylarına tepki gösteren ve sağlıkta şiddet yasanın bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğini savunan Samsun Tabip Odası düzenledikleri basın toplantısıyla ‘Artık Yeter’ dedi

Haberlinki
Haberlinki
09 Ekim 2018 Salı 15:04
Samsun Tabip Odası 'Artık Yeter' dedi

Samsun Tabip Odası düzenlediği basın toplantısında, 'Sağlıkta Şiddet Yasası'nın bir an önce yürürlüğe girmesi gerektiğini ve bunun için de 10 Ekim 2018'den itibaren “Sağlıkta Şiddet Yasasını İstiyorum” temalı nöbet eylemlerini başlatacaklarını söylediler.

Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan ve beraberindekiler son 5 yılda 60 bin sağlık çalışanının şiddete maruz kaldığını ve bir an önce “Sağlıkta Şiddet Yasası”nın çıkması gerektiğini belirterek, “2014 yılında Türk Tabipler Birliği olarak titiz bir çalışmayla “Sağlıkta Şiddet Yasası Tasarısı”nı hazırladık. Başta Sağlık Bakanlığı, Hükümet temsilcileri ve siyasi partiler olmak üzere tüm ilgili yerlere bu tasarıyı ilettik. Bunun için defalarca görüşmeler yaptık. Teklifimiz Türkiye’nin olağandışı hızla değişen yoğun gündemi içerisinde hep görmezden gelindi. Türk Tabipleri Birliği ve tabip odaları olarak bugünden itibaren sağlıkta şiddete karşı eylem programını başlatıyoruz. Bu doğrultuda, 10 Ekim 2018 gününden başlamak üzere yedi gün sürecek “Sağlıkta Şiddet Yasasını İstiyorum” temalı nöbet eylemlerini başlatıyoruz. Tüm Türkiye çapında, kentlerin bilinen alanlarında, parklarında 18.00-20.00 saatleri arasında en geniş katılımla bu nöbet eylemlerini gerçekleştireceğiz. 17 Ekim 2018 günüde tüm tabip odası başkanlarımızla “Türk Tabipleri Birliği’nin Sağlıkta Şiddete Karşı Bildirgesi”ni kamuoyuyla paylaşmak; Türkiye Büyük Millet Başkanı ve Sağlık Bakanı ile görüşmek üzere saat 10.00’da TTB’de buluşacağız. Türk Tabipleri Birliği’nin ve tabip odalarımızın aklı ve yüreği hekimlerin üstündedir. Hekimlere yönelen şiddet insanlık ve hekimlik değerlerine yönelmiştir. Bunu kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Sağlıkla Şiddet Yasası çıkarılıncaya ve sağlık alanındaki şiddet önleninceye kadar mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.